Van 2 uur naar 6 á 7 uur slapen
Mevrouw is 52 jaar oud en heeft 3 kinderen, ze werkt 4 dagen en past 2 dagen op de kleinkinderen. Ze kwam met de vraag: "hoe kan ik de nachten doorslapen en uitgerust wakker worden?".
Ze slaapt nu veel beter, heeft veel meer energie en is niet meer moe. "Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is tijd voor mezelf vrij maken, gedachten te stoppen en te ontspannen".
Haar eigen woorden zijn : "Het is goed dat ik de therapie gevolgd heb, want ik ben van mijn slaapprobleem af!".

Minder klachten
M.S., apothekers-assistente, moeder van 2 dochters, van Turkse afkomst.
Kwam met heel veel klachten, met name rond de borst, spierpijn klachten, piekeren en gestresst zijn.
Wat heeft ze geleerd: "dingen achter me te laten en door gaan met het leven". Ze kreeg hier bevestiging dat ze op de goede weg was en is alles rustig op een rijtje gaan zetten en gaan beseffen dat alles bij jezelf begint. Heeft ook geleerd haar valkuilen in te zien.

Zij heeft hard gewerkt aan een verandering, waardoor haar klachten sterk verminderd zijn en sommige verdwenen.

Minder stress
Mevrouw C, leeftijd 48 jaar, zij werkt 2 dagen per week en heeft 2 dochters. Haar klachten: gespannen, gestresst, angstig, hartkloppingen, onrust in het hoofd en piekeren.

"De therapeut heeft mij met behulp van mindfulness oefeningen en positief denken heel goed geholpen. Mijn leven is nu veel minder gestresst, ik leef bewuster en ga bewuster met situaties om.

Oefeningen die mij verder geholpen hebben zijn oa: de gedachtenstopoefening en gronden".

Beter in balans
S.K. werkt 16 uur in een verpleeghuis en heeft 3 kinderen. Ze is na de behandeling weer beter in balans en heeft haar rust weer terug gekregen. Het belangrijkst wat ze heeft geleerd is dat ze aan haarzelf mag en moet denken.
De reden waarom ze hier heen kwam, is dat ze geestelijk uit balans was en doorgestuurd was door de ggz verpleegkundige. "Bedankt voor je luisterend oor en je hulp!"

Lekkerder in je vel
P.D.,44 jaar, ZZP-er. "Suus heeft me geholpen met het verminderen van mijn angst, mijn grijze wolk aan te pakken, slecht slapen en de onrust te verminderen. Ik zit weer veel lekkerder in mijn vel, rust in lichaam en geest. Daarnaast heb ik geleerd mijn grenzen aan te geven. Het was een grote stap, maar ik ben heel blij dat ik deze heb genomen".

Een fijner leven
K.H, 25 jaar, werkt 32 uur op een basisschool, woont samen.

Haar klachten: hoofdpijn, spanningen en slecht slapen. “De therapeut heeft mij hier bij geholpen door oefeningen aan te reiken die ik nu ook thuis kan toepassen.” “Het leven is voor mij na de bezoeken fijner geworden, doordat ik mij beter kan ontspannen en dingen makkelijker los kan laten.” “Deze therapeut kan goed luisteren en speelt goed in op je behoefte. De bezoeken waren erg afwisselend. Iedere keer werden er andere oefeningen aangeboden. Ook is er goed de gelegenheid om aan te geven wat voor oefeningen goed bij je passen en niet. Ook hier wordt dan weer op ingespeeld.”

Meer ontspanning
C.M., 25 jaar, heeft een fulltime baan zonder kinderen. Ze heeft geleerd om haar gevoelens onder woorden te brengen, zichzelf hoger op de ranglijst te zetten en met name ontspanning te verbeteren.
Het belangrijkste wat ze geleerd heeft is: zichzelf niets kwalijk te nemen.
Ze kwam naar de therapie met negatieve gevoelens, duizeligheid en misselijkheid. Ze heeft geen antwoord gekregen of ze in de toekomst weer de oude wordt.

"Bedankt voor je geduld. Ga zo door".


Op weg naar herstel
De heer P.V. 68 jaar : “Suus heeft me goed geholpen de weg te vinden naar herstel. Ik ben haar daarvoor dankbaar”.

Waarderingen